Vårutstilling

Utstillingen ”STING” med tekstilkunstnerne  Ingri Juul og Edith Skjeggestad åpner lørdag 4. juni kl. 12.17 på SENTRALGALLERIET.

Utstillingen består hovedsakelig av nye arbeider, men også av noen eldre arbeider. Til sammen gir det et lite glimt av et langt livs virke i det tekstile fagfeltet fram til nå. De to utstillerne har vært ansatt på avdeling for estetiske fag ved Høgskolen i Oslo og Akershus gjennom flere generasjoner. De har formidlet sin kunnskap aktivt og generøst gjennom undervisning, en rekke fagbøker, gjennom utstillinger og utviklet ny kunnskap gjennom kunstfaglig forskning.  De har vært aktive bidragsytere i fagfeltet, gjennom tillitsverv, som forelesere og kursholdere i det offentlige rom. Kunsten de har skapt er innkjøpt av flere offentlige institusjoner, og utsmykningsoppdragene har vært mange.

Ingri Juul er født i 1931, Edith Skjeggestad i 1943. Det innebærer at deres fartstid i fagfeltet er lang, og de har gjennom sitt virke forvaltet en viktig del av vår felles kulturarv, - og kvinnearv. Alltid åpen for sin samtid, og de samfunnsendringer som har skjedd, har de preget og påvirket de tekstile endringsprosesser fram til nå. Lekende, nysgjerrige, utforskende, modige og sannferdige i sine egne uttrykksformer. Det er en glede å ønske Ingri Juul velkommen til, og Edith Skjeggestad velkommen tilbake til Sentralgalleriet.

Utstillingen er åpen lørdag og søndag mellom 12.17-16.17 åpningshelga og de to helgene som følger. Det går tog fra Oslo i retning Jaren eller Hakadal 42 minutter over hver oddetallstime. Med retur 15 minutter over hver partallstime i helgene. Sentralgalleriet ligger i den gamle vaskekjelleren på Åneby stasjon, som er første stoppested etter Nittedal.

Nyeste kommentarer

22.10 | 18:04

Hei Bente. Mobiltelefonen min har drukna. Vet ikke hvordan jeg skal komme i kontakt med deg. Prøver dette.

15.08 | 00:13

Takk for fin opplevelse på galleriet i dag.

28.02 | 15:23

En riktig flott hjemmeside!