Informasjon om galleriet og utstillinger

19.08.2019:
 
Galleristaen har nå permisjon i 3 år, så får vi se hva fremtiden bringer. Enn så lenge er SENTRALGALLERIET fra i dag av historie! Takk for nå godtfolk! Det har vært en fin "reise".
 
Mvh. Galleristaen, Bente Ytterstad

 

SENTRALGALLERIET ligger i den gamle vaskekjelleren i stasjonsmesterboligen på Åneby stasjon (adresse Ånebyveien 98, 1484 Hakadal). Arealet er på ca. 40 kvadrat fordelt på to rom.

Man kan ta toget fra Sentralbanestasjonen i Oslo i retning Hakadal eller Jaren. Gjøviktoget har dessverre ikke stopp på Åneby stasjon. Åpningstidene er tilpasset togtidene i helgene; kl. 12.16-16.16, i utstillingsperiodene.

Galleriet er drevet av Bente Ytterstad som til daglig arbeider som førstelektor ved fakultet for teknologi, kunst og design ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

SENTRALGALLERIET er et ikke-kommersielt prosjekt.

Galleriets profil: Kunstutstillinger og presentasjoner av kunstfaglige forsknings og utviklingsarbeid.

 

SESONG 1:

Linken under omhandler åpningen av galleriet, i lokalavisa Varingen sin nettutgave. http://www.varingen.no/Nyheter/tabid/392/Default.aspx?articleView=true&ModuleId=59692

 

25 mai- 9 juni 2013: "Avlagt eleganse" (tekstilcollage og broderi) ved Edith Skjeggestad og "Melding til de reisende" (installasjon) ved Hilde Andorsen og Anneke von der Fehr. Installasjonen hadde prosjektstøtte fra Billedkunstnernes vederlagsfond.

- To spenstige utstillinger, hvor "Avlagt eleganse" dessuten var en salgssuksess for utstilleren.  "Melding til de reisende" ble senere vist på blant annet Akershus kunstsenter (se linken under): http://www.akershuskunstsenter.no/2014/03/13/anneke-von-der-fehr-og-hilde-andorsen-med-fasadeverk/

 2-18 august 2013: "Det er bare spørsmål om tid" av Ann Kristin Aas, som i løpet av få år etter endt utdanning har vist at hun er en kunstner vi må regne med. Hun har en solid utstillings-CV bak seg allerede, og har nå kunstnerstipend for tre år. Se annkristinaas.no for mer informasjon om utstilleren.

 

SESONG 2:

Sesongåpning på SENTRALGALLERIET med utstillingen "Det fineste stedet i hagen" med Christel Sverre og Teresa Lewoc lørdag den 24.mai kl. 14.17. (tog fra Oslo 13.42). En modig, leken, morsom og vakker utstilling med en dreven og en ung kunstner!

 

SESONG 3:

Halve sesong 2 og hele sesong 3 var galleriet "sykemeldt"........

 

SESONG 4:

I sesong 4 ble galleriet friskmeldt etter omfattende dreneringarbeider .

Vårutstillingen ”STING” var med Ingri Juul og Edith Skjeggestad! To viktige og produktive tekstilkunstnere som har hatt innflytelse på flere generasjoner innen denne delen av fagfeltet. En allsidig og spennende utstilling!

Høstutstillingen "det man ikke ser" med Randi Veiteberg Kvellestad var et tydelig profilert kunstnerisk utviklingsarbeid. Innovativt og nyskapende i sin tilnærming til materialbruk, teknikk og motivvalg. En vakker utstilling!

 

SESONG 5:

Vårutstillingen ”pappsløyd og boblepoesi” med Rønnaug Fossum representerte en kreativ og leken tilnærming til gjenbruk av bøker og var preget av kjærlighet til bøker og litteratur! Nyskapningen ”boblepoesi” var deilig innovativ.

Høstutstillingen ”lyriske flater- tekstile landskap” med Inger Anne Utvåg viste hvordan kunstnerens formspråk og uttrykksmåte har utviklet seg over en periode over 40 år. Fra det vakre drømmende, det formalt utforskende til det lekene, utforskende og suverene.

 

SESONG 6:

Vårutstillingen ”fornemmelsen av tid” er av SENTRALGALLERIETS gallerista, Bente Ytterstad. Utstillingen åpner lørdag 2. juni 2018 kl. 12.17. Mer info, se i menyen: sesong 6 

VELKOMMEN!

 

FACEBOOK:

Det er også en egen gruppe på Facebook; SENTRALGALLERIET. Denne gruppen er åpen for alle som ønsker å være medlem.

Anne Lene Rogde 22.10.2020 18:04

Hei Bente. Mobiltelefonen min har drukna. Vet ikke hvordan jeg skal komme i kontakt med deg. Prøver dette.

| Svar

Nyeste kommentarer

22.10 | 18:04

Hei Bente. Mobiltelefonen min har drukna. Vet ikke hvordan jeg skal komme i kontakt med deg. Prøver dette.

15.08 | 00:13

Takk for fin opplevelse på galleriet i dag.

28.02 | 15:23

En riktig flott hjemmeside!